+373 22 278 701

BIS participa la masa rotunda PAC

La 24 iunie 2016 experții Business Intelligence Service (BIS), alături de reprezentanți ai 30 companii de consultanță, au participat la discuții în cadrul unei mese rotunde organizate de Proiectul Ameliorarea Competitivității (PAC II). Evenimentul a fost organizat cu scopul identificării principalelor constringeri în dezvoltarea ÎMM-urilor din Moldova și a serviciilor de dezvoltare a afacerilor care urmează a fi oferite ÎMM pentru a facilita creșterea lor.

La eveniment a fost dicutată și posibilitatea elaborării și adoptării unui cod de conduită pentru companiile de consultanță cu scopul asigurării calității constante a serviciilor de dezvoltare a afacerilor.

Propunerea a fost susținută de Președintele Consiliului de Administrație al BIS dl Valeriu Lazăr care a menționat că ”adoptarea standardelor minime de calitate va conduce la stabilirea unei industrii de consultanță mai profesionistă și credibilă”.

Prin intermediul Proiectului Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivității (PAC II), Componenta de Grant (MGF), ÎMM-urile cu potențial de export pot accesa Servicii de Dezvoltare a Afacerilor pentru a-și spori competitivitatea la export. MGF acoperă pînă la 50% din costul serviciilor de consultanță, dar nu mai mult de 200,000 lei moldovenești. Pentru mai multe detalii, vezihttp://uipac.md/granturi-de-cofinantare.

Această postare a fost publicată în Roundtables. Marchează referința.