Echipa

Valeriu Lazăr

Director Business Intelligent Services

Directorul BIS, dl Valeriu Lazăr, este expert senoir cu peste 22 ani experiență profesională în domeniul economic, dintre care 12 ani în serviciul public, inclusiv Guvernul Republicii Moldova și Ministerul Economiei. În calitate de Ministru al Ecomoniei și Viceprim-ministru, între anii 2005-2006 și 2009-2014, dl Lazăr a contribuit considerabil la promovarea politicii economice a statului, implementarea reformelor strategice și procesul de integrare europeană. În funcția de Viceprim-ministru, Ministru al Economiei, dl Lazăr a deținut de asemenea funcția de Guvernator / Reprezentant al Moldovei la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor (MIGA), în același timp coordonînd lucrul activitatea cîtorva ministere și agenții guvernamentale cu profil economic și platforme instituționale pe domeniul dezvoltării regionale, dezvoltării rurale, etc. Fiind coordonator național al asistenței tehnice pentru proiecte economice și responsabil din partea guvernului pentru proiecte de interes național (cum ar fi Portul internațional Liber Giurgiulești, Zonele economice libere, parcurile industriale, conducta de gaz Iași-Ungheni), dl Lazăr a acumulat experiență vastă în relațiile cu diferiți parteneri de dezvoltare pentru Republica Moldova (Banca Mondială, PNUD, USAID, GIZ, SIDA, etc.), instituții internaționale, agenții și reglementatori, asociații profesionale și de afaceri locale și de peste hotare. Suplimentar, dl Lazăr a activat cu succes în consultanță pentru afaceri, pe parcursul mai multor ani acordînd pentru BIS asistență strategică și de management operațional, fiind direct implicat ca expert senior la implementarea multor proiecte, în special pe domeniul planificării strategice. Domeniile de expertiză ale dlui Lazăr includ Administrarea Publică, Coordonarea proiectelor investiționale de interes național, restructurarea și reorganizarea întrepriniderilor, elaborarea documentelor de planificare strategică cum ar fi strategii și programe naționale și sectoriale, strategii de dezvoltare regională – inclusiv poziția lui în calitate de Președinte al Consiliului Național de Coordonare pentru Dezvoltare Regională. Dl Lazăr este licențiat în inginerie, a participat la cursuri și stagii de formare profesională organizate de instituții de prestigiu de peste hotare cum ar fi Institutul Internațional de Administrare Publică din Paris, Franța și Institutul European de Administrare Publică din Belgia. Dl Lazăr vorbește fluent limbile română, rusă și franceză, de asemenea cunoaște bine limba engleză și italiană.

Sergiu Sahanovschi

Director Casa de Investiții BIS-Capital SRL
Sergiu Sahanovschi

Sergiu s-a alturat recent echipei noastre. Avind ca scop extinderea carierei, Dumnealui doreste sa puna in practica vastele sale aptitudini in cadrul BIS-Capital. Suplimentar la experienta acumulata si contributiile din trecut, Sergiu aduce cu el si dorinta de a oferi rezultate excelente si cuantificabile. Atat educatia, dar si cei 22 de ani de experienta profesionala in sectorul financiar-bancar il califica distinct ca un specialist desavirsit. Ca parte din experienta sa profesionala in activitatile bancare (corporate şi retail) si finante - dobandita preponderent pe pietile din Europa de Est - Dumnealui a avut ocazia de a conlucra nu numai cu sectorul privat, dar si cu nenumarate institutii financiare internationale, precum si organisme guvernamentale locale. Mai mult decat atat, in aceasta perioada Dumnealui a avut ocazia de a maximiza abilitatile sale de conducere si de luare a deciziilor. Experienta de activitate pe o piata emergenta, combinata cu educatia internationala si abilitati lingvistice relevante (fluent in Romana si Rusa, foarte bine in Engleza si Franceza) ofera o perspectiva extraordinara asupra rezultatelor BIS-Capital.

Viorel Munteanu

Director Proiecte
Viorel Munteanu

Directorul de Proiecte BIS, Dl Viorel Munteanu, are în spate 18 ani de experiență profesională, 7 dintre care în domeniul explorării și producției de petrol și gaze, 5 în consultanța financiară și contabilă. Alți 4 ani au fost dedicați dezvoltării și managementului fondurilor de investiții ca Banca Mondială, Departamentul pentru Dezvoltare Internațională (DFID) și Fondul de Eficiență Energetică. Timp de 9 ani a lucrat împreună cu organe centrale și locale de stat, cât și administrații guvernamentale (Ministere, Agenții, Autorități de reglementare, etc.) în implementarea proiectelor investiționale medii și mari în sectorul energetic. Diverse programe în Kazahstan, Kenya, Sudanul de Sud sau Uganda într-o perioadă de 7 ani evidențiază experiența profesională internațională. Fiind implicat în domeniul consultanței de mai bine de 5 ani, Dl Munteanu s-a specializat în restructurarea și reorganizarea companiilor industriale mari.

Vlad Furdui

Vlad Furdui

Dl Vlad Furdui, în calitate de Șef al Departamentului Finanțe Corporative, a acumulat experiență profesioanlă amplă în domeniul analizei financiare, planificării și managementului financiar, precum și în elaborarea planurilor de afaceri, studiilor sectoriale și concurențiale. Dlui este expert în elaborarea studiilor de piață și analize sectoriale. Pe parcursul activității sale în calitate de Director al BIS Capital, dl Furdui a elaborat planuri de cercetare a pieței, a monitorizat situația cererii și ofertei bunurilor imobiliare, a oferit consultanță financiară generală în operațiunile de brokeraj cu bunuri imobiliare.

stas_madan

Stas Madan

Stas Madan

Dl Stas Madan este un expert cu reputație bună în elaborarea și implementarea proiectelor pe domeniul studiilor de piață, competitivitate și analiză sectorială, dezvoltarea sectorului privat. În calitate de expert local, în ultimii șase ani, dl Madan a acumulat o experiență vastă de consultant pentru afaceri în așa domenii cum sînt studii de piață, efectuarea sondajelor, planificare strategică pentru afaceri și parteneriate public-private, formularea diferitor scenarii de implementare a modelelor de business, evaluarea climatului investițional și analiza unui set de indicatori macroeconomici. În calitate de Șef al Departamentului Marketing Intelligence, dl Madan și-a îmbunătățit continuu deprinderile sale de a efectua studii de piață. Dl Madan dispune de experiență de lucru în parteneriat sau în cadrul programelor finanțate de instituții internaționale – Banca Mondială, IFAD, PNUD, USAID.

pavel_danu

Pavel Danu

Pavel Danu

În calitate de membru al Departamentului Finanțe Corporative, dl Danu oferă expertiză specializată și asistență pentru antreprenorii care doresc să lanseze o afacere sau să-și crească afacerea, oferind asistență la elaborarea planurilor de afaceri și în planificarea strategică. Cunoștințele lui în domeniul finaciar îl recomandă ca un expert în elaborarea studiilor de pre-fezabilitate și fezabilitate a ideilor de afaceri, precum și analiza economio-financiară a companiei. La BIS, dl Danu a activat în cadrul proiectelor finanțate de PNUD și Banca Mondială (Agricultura Competititvă).

capmaru_iurie

Iurie Capmaru

Dl Iurie Capmaru activează cu succes în calitate de consultant al Grupului BIS din ianuarie 2014. Activitatea sa în cadrul Departamentului Marketing Intelligence ține de efectuarea studiilor sectoriale și concurențiale, studiilor de piață și elaborarea planurilor de afaceri. Datorită înțelegerii ample a indicatorilor macroeconomici și bancari, dl Capmaru este responsabil de elaborarea sintezelor economice lunare detaliate pentru unul din cei mai importanți beneficiari ai companiei BIS – Sudzucker Moldova.

tatiana_lozovan

Tatiana Lozovan

Tatiana Lozovan

Tatiana Lozovan este martorul longevității companiei încă de la înființarea sa. Ariile de expertiză a dnei Lozovan cuprind evidența contabilă și auditul, administrarea fiscală, planificarea financiară, raportarea, etc. Experiența cumulativă în domeniul managementului financiar al societăților comerciale producătoare și servicii, o recomandă pe dna Lozovan drept un specialist perfect în domeniul legislației fiscale și a standardelor naționale de contabilitate.

mirabela_mazilu

Mirabela Mazilu

În calitate de manager de oficiu în cadrul echipei BIS, dra Mazilu este responsabilă de facilitarea funcționării eficiente a oficiului nostru, îndeplinind un șir de activități administrative, de birou, financiare și manageriale. Ea este, de asemenea, primul contact cu clienții, partenerii și părțile interesate, asigurînd relații benefice de lungă durată.

Contactați profesioniștii noștri azi! Programați o consultație gratuită.